×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Arvingarna öl från Odd Island Brewing

Arvingarna öl från Odd Island Brewing är välsmakande öl.

Om ölen

Producent: Odd Island Brewing Co.
Land:
Sverige.
Ölstil: India pale lager.
Styrka: 5,6%.
Burkens bäst före: Mars 2023 (provsmakas 26 juni 2022).
Systembolagets beställningsnummer: 36154.
Pris: 29,70 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Arvingarna öl från Odd Island Brewing är välsmakande öl.

Prenumerera gärna på min YouTube-kanal.

Jag har sedan tidigare recenserat Glenn Hyséns egna öl Gött Änna. Nu har han även en julöl och den smakar inte i närheten av en julöl enligt mig. Men det behöver den ju samtidigt inte göra heller, bara det smakar bra. Möjligtvis att karaktären av pomerans kan inge lite julkänsla kanske. Precis som med hans andra öl Gött Änna, så är Jul Änna också en helt okej öl.

Utseende

Arvingarna öl har en oklar gyllengul färg med smutsvit skumkrona.

Doft

Maltig doft av knäckebröd, citrustoner av exempelvis ananas och grapefrukt. Men tycker även det är en förnimmelse från spadet av fruktcocktail på burk.

Smak

Maltig smak av knäckebröd, tydliga citrustoner av ananas och grapefrukt. Det finns en beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden.

Betyg

Arvingarna öl är trevlig att dricka som sällskapsdryck eller till grillat kött och hamburgare. Men köper jag den igen? Alltså ser jag den framför mig på butikshyllan, så kan jag ta en burk. Men jag kanske inte specialbeställer den. Men visst det finns en plats även för denna ölen. Är du ett riktigt fan av Arvingarna, så kommer du säkert sätta ett högre betyg än vad jag gör. Självklart ska du spela deras musik medan du dricker ölen. Det kanske jag borde gjort också när jag tänker efter.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *