×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Arton56 från Åbro Bryggeri är helt okej öl

Arton56 från Åbro Bryggeri är helt okej öl. Men inte mer än så enligt mig.

Om ölen

Producent: Åbro Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Internationell stil.
Styrka: 5,2%.
Flaskans bäst före: November 2021 (provsmakas 20 februari 2021).
Systembolagets nr: 11427.
Pris vid inköp: 11,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Arton56 från Åbro Bryggeri är helt okej öl. Men inte mer än så enligt mig.

Då var det dags att recensera en ny öl från Åbro Bryggeri. Ja alltså den är inte ny i den bemärkelsen, bara en ny öl från Åbro Bryggeri som recenseras här på ölbloggen. Arton56 heter ölen och är väl helt okej ändå. Alltså det är ingen öl jag köper igen, men jag kan tro att den kan uppskattas av många. Nu kan du läsa vad jag tycker om den.

Utseende

Arton56 från Åbro Bryggeri har en klar gyllengul färg med smutsvit skumkrona som snabbt tunnas ut.

Doft

Maltig doft av knäckebröd, ton av citrus samt en ton av någon krydda.

Smak

Maltig smak av knäckebröd, ton av citrus , lite honung och ton av någon krydda med markerad beska och efterbesk smak av knäckebröd och lite citrus. Det är även en metallisk ton.

Betyg

Vad tycker jag då om Arton56 från Åbro Bryggeri? Det har ni nog redan förstått vid detta laget, men alltså jag tycker den är varken bra eller dålig. Denna dricker du en varm sommardag som gräsklipparöl eller när du fixar med grillen. Alltså får jag den i handen så dricker jag upp den, men jag köper den inte själv igen. För så bra är den inte. Sen så var det den där krutkänslan… Av någon anledning så brukar jag få tankarna på krut när jag dricker Åbros öl. Antagligen är det bara jag som får denna smakupplevelse och som jag inte nämnde i mina doft och smakanteckningar…

2,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *