×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Arte in Lattina från Birra Menabrea

Arte in Lattina från Birra Menabrea dricker jag helst i sitt hemland.

Om ölen

Producent: Birra Menabrea.
Land:
Italien.
Ölstil: Internationell stil.
Styrka: 5,2%.
Flaskans bäst före: April 2021 (provsmakas 20 juni 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 1113.
Pris: 13,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Arte in Lattina från Birra Menabrea dricker jag helst i sitt hemland.

Ibland dricker jag öl som är helt okej, men som jag inte kommer köpa igen. åtminstone inte här i Sverige. Arte in Lattina från Birra Menabrea är just en sådan öl, som jag nog hellre dricker i sin rätta miljö i hemlandet. Jag tänker en varm dag i Rom och så vill man svalka sig med en kall öl. Vid det tillfället kan denna ölen passa bra.

Utseende

Arte in Lattina har en klar gyllengul färg med gräddvit tjock skumkrona.

Doft

Maltig doft av knäckebröd, citruston och en sötma. Det är som att dofta i ett knäckebrödspaket. Jag tycker det är en enkel frisk doft.

Smak

Maltig smak av knäckebröd, citrus och sötma från honung med markerad beska och söt eftersmak av citrus och knäckebröd. Det är en frisk och lätt smak. Men inget avancerat, men samtidigt behöver det inte vara så heller alla gånger.

Betyg

Arte in Lattina dricker du som sällskapsdryck en varm sommardag. Till mat passar nog det mesta faktiskt. Ja inte en efterrätt då kanske. Men köper jag den igen? Alltså det är ju inget megaunikt som erbjuds i vare sig doft eller smak. Den blir lite som en öl i mängden. Därmed är svaret troligtvis nej. Men är jag i hemlandet, i sin rätta miljö, så kan det ju hända att jag beställer in den. Detta är en sjysst öl utan större krusiduller i vares sig doft eller smak. Kan förstå om den uppskattas av många.

3,25/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *