×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Arcobräu Festbier är varken bra eller dålig öl.

Arcobräu Festbier är varken bra eller dålig öl.

Om ölen

Producent: Arcobräu Gräfliches Brauhaus
Land:
Tyskland
Ölstil: Märzen / Oktoberfestöl
Styrka: 5,7%
Systembolagets beställningsnummer: 12534.
Pris: 22,50 kr.
Serveringstemperatur: 5°C – 10°C
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras. Drick omgående.

Arcobräu Festbier är varken bra eller dålig öl. En öl som är sådär helt enkelt.

Arcobräu Festbier är varken bra eller dålig öl. En öl som är sådär och en öl i mängden av alla oktoberfestöl. Drick den som den är eller tillsammans med kryddstark mat. Nej jag tror vi stoppar här och fortsätter med snabbfaktan…

Utseende

Gyllengulguldig klar färg med gräddvit skumkrona. Mycket Små fina bubblor när man vickar på glaset. Ser ut som en öl jag vill dricka en varm sommardag, men oktoberdagen jag dricker denna öl är inte så varm…

Doft

Frisk brödig doft med inslag av koriander, honung och kryddor. Lite Syrlig doft. Trevlig doft utan några större krusiduller.

Smak

Brödig, frisk och maltig smak med trevlig beska och inslag av honung. Finns toner av gräs. Ölet ger en viss muntorrhet. Smaken är inte så jätteupphetsande faktiskt. Det skulle man kunna tro med tanke på det smaknyanser och dofter som finns. Den är varken bra eller dålig. Smaken är sådär.

Betyg

Öl som jag inte har några problem att dricka upp. Men smaken medför inte att jag kommer att komma ihåg den eller vilja köpa den igen. En oktoberöl i mängden av andra, men av den sämre sorten. Men får jag den i handen så slinker den ner.  Dricka som den är en varm dag eller till mat.

2,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *