×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Apex Zenith IPA från Apex Brewing

Apex Zenith IPA från Apex Brewing är lite rivig i smaken.

Om ölen

Producent: Apex Brewing Co.
Land:
Sverige.
Ölstil: India Pale Ale (IPA).
Styrka: 6,5%.
Burkens bäst före: Juni 2021 (provsmakas 14 februari 2021).
Systembolagets nr: 34556.
Pris vid inköp: 49,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Apex Zenith IPA från Apex Brewing är lite rivig i smaken.

Då var det dags att recensera en humlearomatisk öl från Apex Brewing. Precis som mina tidigare recensioner från Apex Brewing, så är det en öl med tropiska dofter och smaker som vi har att göra med. Jag har gillat deras tidigare öler jag testat och Apex Zenith IPA är inget undantag.

Utseende

Apex Zenith IPA har en oklar gul färg med smutsvit skumkrona som snabbt tunnas ut.

Doft

Upplever en humlearomatisk tropisk doft av ananas, grapefrukt, tallbarr. Men det finns även en doftkänsla av marmelad och juice.

Smak

Jag tycker det är en humlearomatisk tropisk smak av anans, grapefrukt, ton av honung och tallbarr. Beskan är markerad med eftersmak av tropisk frukt. Men det finns även en humlebränna som framträder främst i eftersmaken. 

Betyg

Apex Zenith IPA är trevlig öl att dricka främst som sällskapsdryck. Det är faktiskt så jag vill dricka den. Men köper jag den igen? Det kan jag faktiskt tänka mig att göra. Alltså den är lite rivig i smaken. En öl med attityd helt enkelt och det tilltalar mig.

3,75/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *