×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Apex NE Citra & Mouteka från Apex Brewing

Apex NE Citra & Mouteka från Apex Brewing har en tropisk doft och smak.

Om ölen

Producent: Apex Brewing Co.
Land:
Sverige.
Ölstil: Dubbel IPA.
Styrka: 8%.
Burkens bäst före: Juni 2021 (provsmakas 14 februari 2021).
Systembolagets nr: 34426.
Pris vid inköp: 54,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Apex NE Citra & Mouteka från Apex Brewing har en tropisk doft och smak.

Har du spanat in mina tidigare recensioner från Apex Brewing? Alltså läs gärna klart denna recensionen först. Precis som med deras tidigare öler jag testat, så är det tropiska dofter och smaker som erbjuds. Jag tycker Apex Brewing är lite som Stigbergets Bryggeri. Alltså Stigbergets producerar god IPA med dess inriktningar. Men när de gör en ny öl av stilen, så blir det samtidigt lite ”ännu en IPA”. Jag tycker det är så även med Apex Brewing. Men visst smakar det bra och det är väl i slutändan det viktigaste.

Utseende

Apex NE Citra & Mouteka har en oklar gul färg med smutsvit bubblig skumkrona.

Doft

Tropisk doft från spadet av fruktcocktail på burk, ananas och citron. Alltså det är en trevlig doft.

Smak

Humlearomatisk tropisk smak av ananas, citron, tallbarr, spadet av fruktcocktail på burk med markerad beska och eftersmak av tropisk frukt. Men det finns även en liten humlebränna och smaken för tankarna mot marmelad.

Betyg

Apex NE Citra & Mouteka är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till grillat kött och hamburgare. Det går inte att klaga och jag kan köpa den igen om den står framför mig i butikshyllan. Men det är ingen öl jag specialbeställer. Alltså jag kan tycka den är lite dyr bara.

3,75/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *