×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Anchor Christmas Ale är kort och gott en trevlig julöl

Anchor Christmas Ale är kort och gott en trevlig julöl.

Om ölen

Producent: Anchor Brewing Company.
Land:
USA.
Ölstil: Finns olika benämningar. Jag benämner den som en mörk ale.
Styrka: 6,7%.
Flaskans bäst före: Augusti 2019 (provsmakas 8 december 2017).
Systembolagets beställningsnummer: 11390.
Pris: 25,80 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 14°C
Lagringsmöjlighet: Jag ska prova att lagra en flaska.

Anchor Christmas Ale är kort och gott en trevlig julöl.

Vad har Anchor Brewing Company att erbjuda oss med deras julöl Anchor Christmas Ale? För min egna del visar det sig vara ett trevligt möte. Låt oss gå raskt vidare till vad jag tycker.

Utseende

Mörkröd på gränsen till svart färg med brun beige skumkrona. Mycket små fina bubblor när man vickar på glaset. Jag tycker den ser julig ut, men det är inget som påverkar betyget.

Doft

Bränd, söt och lite bitter doft av torkad frukt, russin, mörk choklad, fruktkaka, sirap och nötter. Trevlig angenäm doft.

Smak

Smak av torkad frukt, russin, nötter och choklad med bitter tydlig beska som är ihållande i eftersmaken. Doft tycker jag är bättre än smak. Ölet ger en muntorrhet.

Betyg

Anchor Christmas Ale dricker du som sällskapsdryck, till efterrätt av choklad eller till julmaten. Den är på många sätt trevlig och välsmakande. Jag tror jag ska inhandla en flaska att lagra för att se hur den utvecklas.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *