×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Amundsen Ink & Dagger Modern Day IPA

Amundsen Ink & Dagger Modern Day IPA har inget ”jäklar vad bra” över sig.

Om ölen

Producent: Amundsen Bryggeri AS.
Land:
Norge.
Ölstil: India Pale Ale (IPA).
Styrka: 6,5%.
Flaskans bäst före: Juni 2020 (provsmakas 13 augusti 2019).
Systembolagets beställningsnummer: 32640.
Pris vid inköp: 27,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Amundsen Ink & Dagger Modern Day IPA har inget ”jäklar vad bra” över sig.

Amundsen är ett bryggeri som jag av någon anleding inte hunnits testa ännu. Men jag har sett många prata om deras öl i facebookgrupper som Vi snackar öl. Amundsen Ink & Dagger Modern Day IPA från Amundsen Bryggeri AS är av stilen India Pale Ale och jag bör därmed kunna förvänta mig tropiska smaker. Visst smakar det tropisk och det är väl i sak inget fel på smaken heller. Men det är ingen speciellt unik smak. Det är lite som att dricka en IPA i mängden.

Utseende

Amundsen Ink & Dagger Modern Day IPA har en oklar gul färg med gräddvit tjock skumkrona.

Doft

Jag noterar en humlearomatisk doft av ananas, grapefrukt och tallbarr. På det hela så doftar den trevligt, även om doften inte är speciellt unik eller egen.

Smak

Här upplever jag en humlearomatisk smak av ananas, grapefrukt, spadet från fruktcocktail på burk och tallbarr. Det är en markerad beska med eftersmak av tropisk frukt. Doften är bättre än smaken kan jag tycka. Den smakar väl bra i sak, men erbjuder ingen unik smak än någon av alla andra ipor därute på jordklotet. Det är inget ”jäklar vad bra” över smaken. Nej det är mer ”ja detta är helt okej”.

Betyg

Amundsen Ink & Dagger Modern Day IPA passar att dricka som sällskapsdryck en varm sommardag eller till en fet hamburgare. Det är en häftig burk kan jag tycka med de grafiska uttrycket, men innehållet är däremot inte lika häftig. Den ständigt återkommande frågan är om jag köper den igen. Svaret är troligtvis nej, eftersom det finns så många andra öler av stilen som smakar bättre för likvärdigt pris.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *