×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Aldersbacher Oktoberfestbier från Brauerei Aldersbach

Aldersbacher Oktoberfestbier från Brauerei Aldersbach är trevlig allroundöl.

Om ölen

Producent: Brauerei Aldersbach.
Land:
Tyskland.
Ölstil: Märzen / Festbier.
Styrka: 5,8%.
Flaskans bäst före: Juli 2022 (provsmakas 12 september 2021).
Systembolagets beställningsnummer: 11716.
Pris vid inköp: 24,90 kr.
Serveringstemperatur: 7°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Aldersbacher Oktoberfestbier från Brauerei Aldersbach är trevlig allroundöl.

Nä Från Braueri Aldersbach så har jag tidigare testat deras Aldersbacher Kloster Dunkel. Det tyckte jag var en helt okej öl ändå, men ingen öl som jag bara måste ha igen. Men hur är det med bryggeriets Aldersbacher Oktoberfestbier? Denna ölen gillar jag mer och det är en trevlig allroundöl.

Utseende

Aldersbacher Oktoberfestbier har en klar gyllengul färg med smutsvit skumkrona.

Doft

Maltig doft av ljust bröd, lite citrus och svag ton av honung. Men det är även en lite kryddig och tvålig ton. Den tvåliga tonen är inte på något vis otrevlig. Men kan inte låta bli att känna den.

Smak

Maltig smak av ljust bröd, citruston, samt ton av honung och lite kryddighet. Beskan är markerad med eftersmak av de smaker som återfinns. Alltså det är en fyllig smak.

Betyg

Aldersbacher Oktoberfestbier är en trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till all sorts mat faktiskt. Men köper jag den igen? Ja kanske det ändå. Detta är en trevlig allroundöl som redan benämnts, men den förändrar inte världen på något sätt.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *