×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Ahlafors Winter In Ale – En julöl från Ale kommun

Ahlafors Winter In Ale - En julöl från Ale kommun

Om ölen

Producent: Ahlafors Bryggerier AB.
Land:
Sverige.
Ölstil: Strong Ale.
Styrka: 6,3%.
Flaskans bäst före: Maj 2018 (provsmakas 28 november 2017).
Systembolagets beställningsnummer: 31946.
Pris: 24,80 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras enligt mig.

Ahlafors Winter In Ale – En julöl från Ale kommun. Hur smakar en Ale från Ale kommun?

Ahlafors Winter In Ale är enligt producenten en öl som är bryggd med kärlek och stolthet i Ahlafors sedan 1996. Frågan är om jag upplever någon kärlek och stolthet? Jag får väl ta fram kapsylöppnaren och ta reda på svaret!

Utseende

Mörk rödbrun färg med beige skumkrona. Ser den julig ut? Nej det tycker jag inte, men det är heller inget som påverkar betyget.

Doft

Doft av torkad frukt, kaffe, russin och choklad. Trevlig inbjudande doft.

Smak

Smak av kavring, torkad frukt, kaffe med behaglig beska och med en liten eftersmak av lakrits. Trevlig lättsam smak, men i min mening en aningens lite väl snäll. Kan inte sätta fingret på vad, men lite mer ”oumph” hade inte skadat.

Betyg

Ahlafors har i min mening gjort en trevlig julöl. Den passar som sällskapsdryck, till ostbrickan eller julgodiset. Nu specialbeställde jag hem en flaska från Systembolaget och den är inte i ligan att jag bara måste beställa hem den igen. Men om den någon gång finns där ståendes i hyllan på mitt lokala Systembolag, ja då kan jag tänka mig att köpa hem en flaska eller två. Det verkar faktiskt finnas en liten dos av kärlek och stolthet. Men jag saknar lite ”oumph” för att betyget ska bli högre.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *