×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Ahlafors Trevling från Ahlafors Bryggerier

Ahlafors Trevling från Ahlafors Bryggerier är en trevlig öl. Passar att dricka som sällskapsdryck eller många olika maträtter.

Om ölen

Producent: Ahlafors Bryggerier AB.
Land:
Sverige.
Ölstil: Amerikansk pale ale.
Styrka: 5,2%.
Flaskans bäst före: Augusti 2024 (provsmakas 13 januari 2024).
Systembolagets beställningsnummer: 39315.
Pris: 29,60 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ingen öl jag skulle lagra.

Ahlafors Trevling från Ahlafors Bryggerier är en trevlig öl.

Hur smakar en amerikansk pale ale från Ahlafors Bryggerier? Jo men Ahalfors Trevling är just en trevlig öl. Läs gärna mina tidigare recensioner. Efter att du läst klart denna recension.

Utseende

Ahlafors Trevling har en något oklar mörkare gyllengul färg med smutsvit skumkrona.

Doft

Maltig doft av knäckebröd, citrus, blommighet och en honungskaraktär. Känner jag även en ton av mynta?

Smak

Maltig smak av knäckebröd, citrus, blommighet, marmelad och en honungskaraktär. Beskan är balanserad till smakbilden och med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Men den där tonen av mynta har etsat sig fast i min hjärna även i smakbilden.

Betyg

Ahlafors Trevling från Ahlafors Bryggerier är just en trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till många maträtter. Alltså jag betänker all sorts mat. Jag tycker ölen har intressanta dofter och smaker. Min hjärna vill få en av doft och smaknyans som är av mynta. Det kanske bara är jag. Berätta gärna vad du tycker som har provat den. Men jag gillar den nyansen kombinerat med den blommiga doft och smakkänslan. Denna ölen var speciell och god på sitt vis. Alltså jag kan köpa igen!

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *