×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Affligem Blond från Alken-Maes

Affligem Blond från Alken-Maes är en trevlig belgisk öl. Servera som sällskapsdryck eller rustika rätter av exempelvis korv och fläsk.

Om ölen

Producent: Alken-Maes.
Land:
Belgien.
Ölstil: Belgisk ljus ale.
Styrka: 6,7%.
Burkens bäst före: April 2023 (provsmakas 16 juli 2022).
Systembolagets beställningsnummer: 1265.
Pris vid inköp: 17,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Inget jag skulle lagra.

Affligem Blond från Alken-Maes är en trevlig belgisk öl.

När jag skriver denna recensionen, så är Affligem Blond den första ölen jag testar från det belgiska bryggeriet Alken-Maes. Alltså som den inledande rubriken redan antyder, så tycker jag det är en trevlig öl av stilen belgisk ljus ale. När jag i framtiden testar mer öl från bryggeriet, så kommer de samlas här.

Utseende

Affligem Blond har en aningens oklar gyllengul färg med smutsvit skumkrona.

Doft

Jäst doft av frukt, honung, ljust bröd, ljus kaka, gräston, kryddor, blommor, tuggummi samt ton av skumbanan. Det är i alla fall vad jag upplever.

Smak

Jäst smak av frukt, honung, ljust bröd, örter och ton av vad jag uppfattar är skumbanan. Det finns en beska med lite söt eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Men det är även en lite metallisk ton i eftersmaken.

Betyg

Affligem Blond är på det stora hela en relativt trevlig öl. Alltså denna dricker du som sällskapsdryck eller till rustika rätter av fläsk och raggmunk, eller korv med bröd. Men köper jag den igen? Ja men varför inte? Denna ölen har trevliga belgiska smaker, men utan att för den delen vara en öl i världsklass. Även om det inte påverkar betyget, så är det en relativt prisvärd belgisk öl.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *