×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Åbro Original 5,2% Starköl från Åbro Bryggeri

Åbro Original 5,2% Starköl från Åbro Bryggeri är ingen öl som jag köper igen.

Om ölen

Producent: Åbro Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Internationell stil.
Styrka: 5,2%.
Flaskans bäst före: April 2023 (provsmakas 11 augusti 2022).
Systembolagets nr: 1411.
Pris vid inköp: 10,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Åbro Original 5,2% Starköl från Åbro Bryggeri är ingen öl som jag köper igen.

Denna recension är en av många läsarförslag på öl som ni tycker jag ska testa. Att jag inte testat denna tidigare är för mig en gåta ändå. Men nu så! Öl från Åbro Bryggeri har inte imponerat på mig och bryggeriets Åbro Original 5,2% är inget undantag. Tyvärr. Alltså jag kan förstå om ni gillar den. Det är helt okej. Men jag väljer faktiskt en annan öl.

Utseende

Åbro Original 5,2% Starköl har en klar gyllengul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Maltig doft av bröd, en slags doftkänsla av krut och det finns väl nån citruston. Men jag upplever även en metallisk ton. Doften är inte trevlig om ni frågar mig.

Smak

Maltig smak av bröd och någon slags citruston. Det är även en metallisk ton och jag upplever även en slags krutsmak. Det finns även en beska. I eftersmaken tycker jag det är en vattnig ton. Men upplever även en slags parfymerad ton väldigt långt bak i smakbilden.

Betyg

Åbro Original 5,2% Starköl från Åbro Bryggeri är ingen favoritöl hos mig. Denna köper jag inte igen. Men jag vet att ni är många som köper den. Denna kan du dricka som sällskapsdryck. Till mat kan väl all sorts mat passa tänker jag. Alltså får jag den i handen kan jag dricka upp den. Det är ingen katastrof till öl, men lycklig blir jag inte heller. Sen kan jag inte låta bli att känna en doft och smak av krut. Men det är nog bara jag. Detta är ingen öl jag köper igen.

2/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *