×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Abbedissan 12 från Vreta Kloster Bryggeri

Abbeddisan 12 från Vreta Kloster Bryggeri är komplex och smakfull öl.

Om ölen

Producent: Vreta Kloster Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Quadrupel.
Styrka: 10%.
Flaskans bäst före: Juli 2022 (provsmakas 30 december 2021).
Systembolagets beställningsnummer: 31064.
Pris vid inköp: 49,90 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 14°C.
Lagringsmöjlighet: Borde kunna lagras.

Abbedissan 12 från Vreta Kloster Bryggeri är komplex och smakfull öl.

Prenumerera gärna på min YouTube-kanal.

Vill du läsa mina tidigare recensioner från Vreta Kloster Bryggeri, så hittar du dom här. Men här ska du få läsa om min upplevelse kring Abbeddisan 12, som är öl av stilen quadrupel. Jag har sedan tidigare recenserat ett gäng öl av denna stilen och som du hittar här. Många av dessa öler är rena fempoängare, så så hur står sig egentligen Abbeddisan 12 enligt mig?

Utseende

Abbedissan 12 har en mörkare rödbrun färg med ljusbrun/beige skumkrona.

Doft

Jäst doft av torkad frukt, ton av alkohol, choklad, likörgodis, nötter, mörkt bröd, karamell och lakrits. Det är en komplex och intressant doft.

Smak

Jäst smak av torkad frukt, ton av alkohol, likörgodis, nötter, mörkt bröd, kryddor och ton lakrits. Det finns en beska med eftersmak av de smaker som återfinns. Tonen av alkohol är tydlig i eftersmaken.

Betyg

Abbedissan 12 från Vreta Kloster bryggeri är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till ostbrickan. Några bitar hårdostar till är förträffligt när jag provar. Alltså på det stora hela så är det en trevlig och smakfull öl. Hade kanske önskat att tonen av alkohol inte varit så framträdande som den är. Men annars en bra bryggd öl. Den för tankarna mot trappistöl. Men köper jag den igen? Jodå det kan jag allt göra. Eftersom det smakar bra. Ska köpa några flaskor att lagra och följa utveckligen.

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *