×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Abbaye d’Aulne Christmas Triple Ale är komplex öl

Abbaye d’Aulne Christmas Triple Ale är komplex öl med trevlig doft och smak.

Om ölen

Producent:Brasserie de l’Abbaye d’Aulne.
Land:
Belgien.
Ölstil: Trippel.
Styrka: 9%.
Flaskans bäst före: September 2022 (provsmakas 15 december 2019).
Systembolagets beställningsnummer: 11293.
Pris vid inköp: 25,90 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 14°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Abbaye d’Aulne Christmas Triple Ale är komplex öl med trevlig doft och smak.

Videon ovan är hämtad från min julkalender jag gjorde 2022.
Prenumerera gärna på min YouTube-kanal.

Vid jul vill i alla fall jag dricka trevlig öl, som man kan associera med julens smaker. Abbaye d’Aulne Christmas Triple Ale lever upp till detta och det finns en komplex doft- och smakbild. Ölen smakar sådär typiskt Belgien. Men helt perfekt är den inte om ni frågar mig.

Utseende

Abbaye d’Aulne Christmas Triple Ale har en oklar rödbrun färg med beige tjock skumkrona. Den ser i min mening inbjudande ut.

Doft

Upplever en jäst maltig doft av torkad frukt, örter, ljus sirap, fruktkaka, nötter och julgodis Det är en trevlig balanserad och komplex doft.

Smak

Jag tycker det är en söt maltig jäst smak av torkad frukt, örter, fruktkaka, ljus sirap och karamell. Eftersmaken har en markerad beska och eftersötma av torkad frukt, ljus sirap och karamell. Det är trevlig komplex men samtidigt balanserad smak, men där sötman tar något överhand. Det finns en alkoholhetta i smakbilden, men det är inget som stör och tar överhand.

Betyg

Abbaye d’Aulne Christmas Triple Ale är en trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till julmat. Den lämpar sig bäst till maten är min åsikt och är därmed en trevlig öl att servera till julbordet. Jag hade faktiskt önskat att få tona ner sötman en aning, eftersom den tar lite överhand. Köper jag den igen? Jo men det kan jag tänka mig att göra.

3,75/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *