×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

A. Le Coq Premium Select från Cēsu Alus

A. Le Coq Premium Select från Cēsu Alus köper jag inte igen.

Om ölen

Producent: Cēsu Alus.
Land:
Lettland.
Ölstil: Internationell stil.
Styrka: 4,3%.
Bäst före: Februari 2023 (provsmakas 14 oktober 2022).
Systembolagets nr: 1058.
Pris vid inköp: 11,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

A. Le Coq Premium Select från Cēsu Alus köper jag inte igen.

A. Le Coq Premium Select är min andra öl jag testar från Lettland och bryggeriet Cesu Alus. Vad tycker jag då om denna ölen? Alltså jag måste inte köpa den igen om man säger så… Men är du glutenintolerant, så ska du väl ändå prova den tänker jag. Smaken är ju alltid som baken och låt inte mitt omdöme hindra dig från att prova den.

Utseende

A. Le Coq Premium Select har en något oklar gyllengul färg med smutsvit skumkrona.

Doft

Maltig doft av bröd, en slags citruston och en kryddig ton. 

Smak

Maltig ton av bröd, citrus och en kryddighet. Det finns en beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Alltså smaken är okej, men jag saknar kropp. Den känns sträv i smakbilden. Det finns en metallisk ton längre bak i smakbilden.

Betyg

A. Le Coq Premium Select passar att dricka som sällskapsdryck eller till all sorts mat. Men köper jag den igen? Alltså det lär inte ske. Smaken är inte jättebra tycker jag. Alltså den är inte katastrof på något vis, men heller inte så jag hoppar av glädje heller. Jag tycker det är en obalanserad öl.

2,25/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *