×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

3 Fonteinen Schaarbeekse Kriek 18/19

3 Fonteinen Schaarbeekse Kriek 18/19 är mastig, jobbigt tung och dyr.

Om ölen

Producent: Brouwerij 3 Fonteinen.
Land:
Belgien.
Ölstil: Lambic – kriek.
Styrka: 9,7%.
Flaskans bäst före: Oktober 2039 (provsmakas 26 september 2021).
Systembolagets beställningsnummer: 11494.
Pris vid inköp: 399 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Mycket goda lagringsmöjligheter.

3 Fonteinen Schaarbeekse Kriek 18/19 är mastig, jobbigt tung och dyr.

Öl från 3 Fonteinen, är ett av mina belgiska favoritbryggerier. De har en hög lägstanivå på sina öler. Men 3 Fonteinen Schaarbeekse gör mig faktiskt besviken. Alltså vad hände här egentligen?

Utseende

Oklar mörkröd färg med ljusrosa skumkrona.

Doft

Syrlig jäst fatlagrad frisk doft av sura nappar, instängd garderob, frukt av körsbär samt körsbärskärnor. Men jag upplever även ton av äpple och marmelad.

Smak

Syrlig fatlagrad kraftfull jäst smak av körsbär, sura nappar, vinäger, omogen frukt, marmelad och känsla av likör. Beskan är markerad med syrlig eftersmak av körsbär. Fatlagringen är påtaglig och det finns en alkoholbränna. Alltså den är komplex och lite jobbigt tung på något sätt.

Betyg

3 Fonteinen Schaarbeekse Kriek 18/19 är ölen du dricker som sällskapsdryck. En ostbit till kan funka. Men denna ölen är i min mening väldigt mastig att dricka själv. Så denna vill du dela med en vän anser jag. Den är inte för alla och smaken matchar verkligen inte priset om ni frågar mig. Köper jag den igen? Nej det lär aldrig ske faktiskt. Den var mest bara jobbig och tung och då delade jag den med min bror. Ett glas fick räcka. Någon mer öl blev det faktiskt inte denna kvällen. Schaarbeekse tog musten ur mig totalt. Men frågan är hur den utvecklar sig med lagring. Alltså det lär jag kanske aldrig få veta, eftersom smak och högt pris inte lockar mig till att köpa en till flaska…

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *