×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

3 Fonteinen Oude Geuze Golden Blend

3 Fonteinen Oude Geuze Golden Blend är mums på flaska!

Om ölen

Producent: Brouwerij 3 Fonteinen.
Land:
Belgien.
Ölstil: Lambic Geuze.
Styrka: 7%.
Flaskans bäst före: Oktober 2037 (provsmakas 5 januari 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 11458.
Pris vid inköp: 299 kr.
Serveringstemperatur: 6°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Utmärkta lagringsmöjligheter.

3 Fonteinen Oude Geuze Golden Blend är mums på flaska!

Jag älskar syrliga öler och stilen lambic är troligtvis min favoritstil. Det belgiska bryggeriet Brouwerij 3 Fonteinen framställer just öl av stilen lambic och jag har aldrig blivit besviken. Inte blir jag besviken över att dricka 3 Fonteinen Oude Geuze Golden Blend heller. Det är mums på flaska och lyckan är total, trots att den inte får högsta betyg.

Utseende

Oklar orangegul färg med gräddvit tjock skumkrona.

Doft

Jäst trevlig doft av gröna äpplen, gräs, örter, citrus, ekfat och ton av marmelad. Det är en instängd garderobskänsla, men det ska inte ses som något negativt. Det är sammanfattat en mycket trevlig doft.

Smak

Jäst syrlig smak av gröna äpplen, gräs, örter, citrus och ekfat. Det är en fyllig, frisk och fräsch smak med markerad beska. Det är en marmeladkaraktär över smaken och ölet ger en muntorrhet. Mums är bara förnamnet!

Betyg

3 Fonteinen Oude Geuze Golden Blend är en fantastisk öl jag bara vill dricka som sällskapsdryck. Eller när jag tänker efter så borde skaldjur kunna pass fint. Eller en moule frites kanske? Ja ost lär ju passa bra också! Du bjuds av en syrlig och balanserad goda smak och som vanligt från Brouwerij 3 Fonteinen blir man inte besviken. Den får inte högsta betyg, då jag tycker det finns andra öler på deras repertoar som är ett litet strå vassare. Den är även lite väl dyr. Jag har en flaska för lagring och jag ber att få återkomma år 2037 med mina upplevelser över hur den påverkats av lagringen. Sa jag att det är mums på flaska?

4,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *