×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

3 Fonteinen Hommage är inte prisvärd

3 Fonteinen Hommage är inte prisvärd men smaken är syrligt god. Den har en relativt endimensionell smak av hallon.

Om ölen

Producent: Brouwerij 3 Fonteinen.
Land:
Belgien.
Ölstil: Lambic – kriek.
Styrka: 6,3%.
Flaskans bäst före: Oktober 2038 (provsmakas 19 april 2019).
Systembolagets beställningsnummer: 11277.
Pris vid inköp: 359 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Mycket goda lagringsmnöjligheter.

3 Fonteinen Hommage är inte prisvärd men smaken är syrligt god.

Öl från Brouwerij 3 Fonteinen är ingen nyhet här på Ölbloggen och bryggeriet har aldrig framställt en öl som gjort mig besviken. 3 Fonteinen Hommage gör mig inte ett dugg besviken heller, men den är inte ett dugg prisvärd.

Utseende

3 Fonteinen Hommage har en oklar röd färg med ljusrosa skumkrona som snabbt tunnas ut.

Doft

Frisk syrlig jäst fruktig doft av hallon och godis av hallon som exempelvis geléhallon. Det är olika former av hallon som framträder och det doftar riktigt trevligt!

Smak

Syrlig jäst kraftfull smak av hallon, kärnor, godis av hallon och vete med markerad beska och syrlig eftersmak. Smaken är fantastiskt trevlig men har en endimensionell smak. Smaken av hallon intensifieras ju längre ner i glaset man kommer och där väntar en fin jästfällning. Ölet ger en muntorrhet.

Betyg

3 Fonteinen Hommage dricker du främst som sällskapsdryck. Den är så trevlig i sin smak att jag inte vill dricka den till mat och jag vet inte vad den skulle passa till där heller. Det som talar emot är priset, för 3 Fonteinen Hommage är inte ett dugg prisvärd. Det får man leva med. Köper jag den igen? Jag tror inte det, för även om smaken är bra, så matchar den inte priset. Jag har en flaska för lagring och det ska bli intressant att se hur den utvecklas med tiden. Jag sätter betyget endast efter smaken. Ska jag baka in prisbilden, så är det nog tal om att sänka betyget till 4/5.

4,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *