×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

3 Fonteinen Braambes Oogst 2020

3 Fonteinen Braambes Oogst 2020 är inte speciellt prisvärd.

Om ölen

Producent: Brouwerij 3 Fonteinen.
Land:
Belgien.
Ölstil: Lambic.
Styrka: 5,5%.
Flaskans bäst före: Oktober 2041 (provsmakas 21 maj 2022).
Systembolagets beställningsnummer: 10981.
Pris vid inköp: 329 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Mycket goda lagringsmöjligheter.

3 Fonteinen Braambes Oogst 2020 är inte speciellt prisvärd.

När det kommer till öl från 3 Fonteinen, så är det ett av mina belgiska favoritbryggerier. Deras signum är att producera syrlig öl och 3 Fonteinen Braambes Oogst 2020 är just en syrlig öl. Alltså det är en jättegod smak.

Utseende

3 Fonteinen Braambes Oogst 2020 har en mörkröd färg med lätt rosa skumkrona.

Doft

Syrlig fruktig doft av svarta vinbär, godis av vinbär och någon slags laktos och yoghurt ton. Det är en trevlig och balanserad doft. Men det är en lite endimensionell doft.

Smak

Syrlig fruktig smak av svarta vinbär, sura nappar, vinbärsgodis och kärnor. Det finns en syrlig beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Men jag kan även tycka det är någon slags marsipanton långt bak i eftersmaken.

Betyg

3 Fonteinen Braambes Oogst 2020 är en trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller aperitif. Till mat tänker jag att skaldjur som räkor är en trevlig kombination. Men köper jag den igen? Alltså det är absolut ingen dålig doft eller smak. Den är riktigt god. Men doft och smak matchar inte riktigt priset. Med tanke på det höga priset så blir nog svaret nej. Men nu har jag aldrig med prisfaktorn i betygsättningen bör tilläggas och betyget blir högt.

4,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *