×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Miyabi MCD 5000 Gyutoh eller jag har köpt en ny japansk kockkniv!

Miyabi MCD 5000 Gyutoh eller jag har köpt en ny japansk kockkniv!

Miyabi MCD 5000 Gyutoh eller jag har köpt en ny japansk kockkniv!

Just nu håller jag på att flytta till mitt sommarhus på landet. Jo jag ska bo där permanent. Självklart blir det att uppgradera köket, vilket kommer ske i omgångar. Är det något jag viljat ha länge, så är det en bra uppsättning knivar. De som är knivnördar vet att det är stor skillnad på olika kockknivar. Nu har jag ett tag känt på en mängd kockknivar och det är verkligen skillnad på både knivsegg och handtag. Har känt på allt från IKEAs kockknivar till Global, Wüsthof, Tamahagane, Kai osv. Kriteriet i mitt val skulle vara att den skulle kännas skön i handen och ha en bra knivsegg. En kockkniv som jag kan leva med i många år. Ju mer jag fick känna på knivar, desto mer kräsen blev jag. Kockknivar jag sett på bild och som jag börjat sukta över, visade sig inte alls vara de kockknivar jag ville köpa när jag väl fick känna på dem.

Valet av kockkniv

De kockknivar som kändes bäst i min hand av de jag fick känna på var från Miyabi. Det är inga billiga knivar och därmed tillät inte ekonomin att köpa hela knivserien. Valet föll för kockkniven Miyabi MCD 5000 Gyutoh på 20 cm. Fick även möjlighet att känna på 24cm varianten, men den kändes väl stor. Många menar dock på att man vänjer sig fort. Men för min del så räcker det med 20cm varianten.

Inköp av fler kockknivar från Miyabi

Tanken är att köpa fler knivar från Miyabi. Nästa kniv är tänkt att bli deras Nakiri grönsaks- och fruktkniv. Sedan blir det filékniv, skalkniv och brödkniv. Men som sagt dessa knivar kommer jag att köpa i omgångar. jag kommer även köpa slipstenar så jag kan öva på att slipa mina knivar. Nej jag kommer öva på andra knivar först. Min Miyabi kommer jag inledningsvis att lämna in för professionell slipning.

Tips och råd till dig som ska köpa nya kockknivar

Är du på jakt efter nya kockknivar, så är mitt råd att verkligen känna på dem. Det är verkligen stor skillnad. Visst skulle jag egentligen kunna leva med alla de kockknivar jag fick känna på, men när jag nu tog möjligheten att välja ut den rätta, så föll valet på Miyabi av de jag testade. Jag fick ett bra grepp samtidigt som knivseggen kändes bra. Självklart har jag börjat använda min Miyabi MCD 5000 Gyutoh på allvar och det är ett sant nöje att få ha den i mitt kök!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *