×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Matsmart bearnaisesås – gör beasmör av överbliven sås

Matsmart bearnaisesås - gör beasmör av överbliven sås. Smakar som bea, fast i smörform.

Matsmart bearnaisesås – gör beasmör av överbliven sås. Smakar som bea, fast i smörform.

Så här gör du matsmart bearnaisesås

För det första så behöver du ju ha gjort din egna bearnaisesås. Det funkar alltså inte med den bearnaisesås du köper färdig i butik. Jag har ett recept på egen bearnaisesås, för dig som vill prova mitt sätt att tillaga den på.
Den bea du får över, för du över till en skål och ställer in i kylskåpet. När den stelnat, så kommer den nämligen få konsistensen av mjukt smör. Perfekt att lägga på stekt kött. Det blir som att lägga ett kryddssmör på din köttbit, med enda skillnaden är att det smakar bearnaisesås. Ja du har nu gjort en matsmart bearnaisesås.

Du kan med fördel frysa ner ditt beasmör, om du inte ska använda det inom någon dag. Jag brukar göra som så att efter att beasmöret blivit kallt i kylskåp, så fördelar jag ut det på ett lager plastfolie. Med hjälp av plastfolien så formar jag beasmöret så det blir en rund form. Jag behåller sedan beasmöret i plastfolien och lägger den i en plastpåse avsedd för frys. Sedan kan den ligga där i frysen tills du vill ha trevligt beasmör till ditt kött.

Så med andra ord, släng inte din överblivna bea, för det blir jätte gott beasmör. En matsmart bearnaisesås helt enkelt.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *