×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Fireboard 2 från Fireboard Labs

Fireboard 2 från Fireboard Labs är min favorittermometer till offset smoker. Men du kan även använda den till grillen eller ugnen inomhus.

Fireboard 2 från Fireboard Labs är min favorittermometer till offset smoker.

Prenumerera gärna på min YouTube-kanal.

Först vill jag säga att jag inte är sponsrad av Fireboard Labs för att prata om deras termometer. Men om du har en offset smoker eller där du behöver mäta många olika temperaturer på en och samma gång, ja då är Fireboard 2 perfekt för just dig.

Den finns i tre modeller: Fireboard 2, Fireboard 2 Drive och Fireboard Pro. Skillnaden dem emellan är att med Fireboard 2 Drive, kan du ansluta en fläkt (tillbehör att köpa till) direkt till termometern, som gör att din termometer med den tillhörande programvaran kan styra temperaturen i en grill. Vill du exempelvis hålla en temperatur om 150 grader, så ser programvaran till att du håller den temperaturen i grillen. Fläkten justerar luftflödet och en termometer placerad i grillen mäter temperaturen.

I Fireboard 2 versionen så måste du köpa till en dyr kabel för att kunna koppla in fläkttillbehöret. Annars är det ingen skillnad och du kan ansluta upp till 6 termometrar.

Med Fireabord 2 Pro, kan du bara ansluta tre termometrar, men det är termometrar som klarar riktigt höga temperaturer. Jag skulle säga att gemene person aldrig behöver köpa pro-versionen.

Vad gör Fireboard 2 så bra?

Jag skulle säga att den är det perfekta tillbehöret till en offset smoker. Det är nämligen som så att i själva matkammaren, så är det inte samma temperatur i hela matkammaren. På min offset smoker finns två hyllplan och temperaturen skiljer faktiskt något mellan hyllplanen. Men temperaturen skiljer även mellan längst bak och längst fram i matkammaren. Det är naturligtvis varmare ju närmre matkammaren man placerar termometern. Det gäller alla offset smokers bör tilläggas.

Eftersom man kan ansluta upp till sex termometrar, så blir Fireboard 2 perfekt för offset smoker. Jag själv brukar ansluta två termometrar nära skorstenen på vardera hyllplan samt två termometar på varje hyllplan nära eldkammaren. Sen använder jag offset smokerns inbyggda termometer som sitter i mitten för att mäta just temperaturen i mitten. Detta medför att jag får koll på hur temperaturen är i hela matkammaren. Dessutom har jag två termometrar lediga att mäta temperaturen på den mat jag tillagar.

Hade jag inte haft min offset smoker, så hade jag nog aldrig skaffat denna termometer om jag ska vara ärlig. Jag personligen ser inte när jag skulle använda såpas många termometrar i en grill eller ugnen inomhus på sama gång. Det skulle väl vara om man exempelvis lagar många olika köttdetaljer och vill ha stenhård koll på dessa separat. Men om du har sådant behov, då tycker jag du ska spana in Fireboard 2.

Hur fungerar fläkttillbehöret till Fireboard 2?

Jag har fläkttillbehöret, men har ännu inte provat det till min Kamado Joe grill. Men jag har en video inplanerad att filma, där jag kommer gå igenom fläkttillbehöret och då kika på hur det funkar. När jag så gjort, så uppdaterar jag denna artikel och även med tillhörande video som jag planerar att filma. Just ja en video är också inplanerad där jag går igenom programvaran i mer detalj. Håll utkik!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *