Ingredienser
4 portioner
Kycklingklubbor
- 1 kg kycklingklubbor
- 2 msk. röd currypasta
- Riven limeskal
- Saften från ½ lime
- 1 msk. ingefära
- 1 st. vitlöksklyfta
- 1 msk. koriander
- 1 stor nypa salt
- Svartpeppar
Kokossås
- 1 st. gul lök
- 1 st. vitlöksklyfta
- 3 st. limeblad
- Skalet och saften från 1 st. lime citron
- 1 msk. honung
- 1 msk. röd currypasta
- 1 st. citrongräs
- 4 dl kokosmjölk
- Haricoverts
- Skyn från kycklingen
- Salt
- Svartpeppar
Mitt recept på kyckling i röd curry och kokosmjölk är enkelt att tillaga och kontrasten mellan kokosmjölken, röd curry och lime är ljuvlig.
Så här gör du
- Lägg röd curry, limeskal och saften från en lime citron, riven ingefära, riven vitlök, koriander, salt och svartpeppar i en mortel. Mortla tills du får en fin pasta.
- Lägg kycklingklubborna i en ugnsfast form och massera in pastan i kycklingen. Ringla lite matolja över och ställ in i ugnen på 200 grader i ca. 30 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
- Hacka lök och vitlök och stek i en kastrull tillsammans med röd currypasta och honung tills löken börjar svettas. Häll i kokosmjölken och tillsätt skalet och saften från en lime citron, citrongräset, limebladen och koka upp för att sedan sjuda på låg värme under tiden som kycklingen är i ugnen.
- När kycklingen är klar så häller du skyn som bildats från kycklingen i såsen samtidigt som du lägger i haricovertesen. Låt sjuda i ca. 10 minuter eller tills haricovertesen är klar. Kycklingen mår bara bra av att få vila under tiden. Smaka av såsen med salt och svartpeppar innan servering.
Servera din kyckling i röd curry och kokosmjölk tillsammans med ris. Vad du väljer för ris är helt upp till dig. Själv valde jag ett basmatiris.