×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Kyckling i röd curry och kokosmjölk

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Kycklingklubbor

  • 1 kg kycklingklubbor
  • 2 msk. röd currypasta
  • Riven limeskal
  • Saften från ½ lime
  • 1 msk. ingefära
  • 1 st. vitlöksklyfta
  • 1 msk. koriander
  • 1 stor nypa salt
  • Svartpeppar

Kokossås

  • 1 st. gul lök
  • 1 st. vitlöksklyfta
  • 3 st. limeblad
  • Skalet och saften från 1 st. lime citron
  • 1 msk. honung
  • 1 msk. röd currypasta
  • 1 st. citrongräs
  • 4 dl kokosmjölk
  • Haricoverts
  • Skyn från kycklingen
  • Salt
  • Svartpeppar

Mitt recept på kyckling i röd curry och kokosmjölk är enkelt att tillaga och kontrasten mellan kokosmjölken, röd curry och lime är ljuvlig.

Så här gör du

  1. Lägg röd curry, limeskal och saften från en lime citron, riven ingefära, riven vitlök, koriander, salt och svartpeppar i en mortel. Mortla tills du får en fin pasta.
  2. Lägg kycklingklubborna i en ugnsfast form och massera in pastan i kycklingen. Ringla lite matolja över och ställ in i ugnen på 200 grader i ca. 30 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
  3. Hacka lök och vitlök och stek i en kastrull tillsammans med röd currypasta och honung tills löken börjar svettas. Häll i kokosmjölken och tillsätt skalet och saften från en lime citron, citrongräset, limebladen och koka upp för att sedan sjuda på låg värme under tiden som kycklingen är i ugnen.
  4. När kycklingen är klar så häller du skyn som bildats från kycklingen i såsen samtidigt som du lägger i haricovertesen. Låt sjuda i ca. 10 minuter eller tills haricovertesen är klar. Kycklingen mår bara bra av att få vila under tiden. Smaka av såsen med salt och svartpeppar innan servering.
    Servera din kyckling i röd curry och kokosmjölk tillsammans med ris. Vad du väljer för ris är helt upp till dig. Själv valde jag ett basmatiris.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *