Ingredienser
6-8 portioner
Knäckig rabarberpaj
- 500 g. färska rabarber
- 2 dl. havregryn
- 2 dl. socker
- 1+3/4 dl. vetemjöl
- 1/2 tsk. bakpulver
- 1 krm. vaniljsocker
- 125 g. smör
- 1/2 dl. vispgrädde
- 1/2 dl. ljus sirap
- 1 nypa flingsalt
- Smör till formen
Knäckig rabarberpaj – klassiskt recept som alla älskar.
Så här gör du knäckig rabarberpaj
- Ställ in ugnen på 150 °C.
- Ansa och skär rabarbern i ca. 2 cm tjocka bitar.
- Blanda havregryn, socker, vetemjöl, bakpuver, vaniljsocker och en nypa flingsalt i en bunke.
- Smält smöret, sirap och grädde i en kastrull under omrörning.
- Blanda den uppvärmda smöret, sirapen och smöret med de torra ingredienserna.
- Smörj en ungssäker form med smör och lägg rabarbern i ett jämt lager. Bred sedan över smeten.
- Grädda din rabarberpaj i mitten av ugnen i 40-50 minuter. Den ska få en fin färg på ovansidan.
Servera din rabarberpaj gärna ljummen tillsammans med vaniljglass eller vaniljsås.