×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Knäckig rabarberpaj – klassiskt recept

Ingredienser

kniv-gaffel-sked6-8 portioner

Knäckig rabarberpaj

  • 500 g. färska rabarber
  • 2 dl. havregryn
  • 2 dl. socker
  • 1+3/4 dl. vetemjöl
  • 1/2 tsk. bakpulver
  • 1 krm. vaniljsocker
  • 125 g. smör
  • 1/2 dl. vispgrädde
  • 1/2 dl. ljus sirap
  • 1 nypa flingsalt
  • Smör till formen

Knäckig rabarberpaj – klassiskt recept som alla älskar.

Knäckig rabarberpaj - klassiskt recept som alla älskar.

Så här gör du knäckig rabarberpaj

  1. Ställ in ugnen på 150 °C.
  2. Ansa och skär rabarbern i ca. 2 cm tjocka bitar.
  3. Blanda havregryn, socker, vetemjöl, bakpuver, vaniljsocker och en nypa flingsalt i en bunke.
  4. Smält smöret, sirap och grädde i en kastrull under omrörning.
  5. Blanda den uppvärmda smöret, sirapen och smöret med de torra ingredienserna.
  6. Smörj en ungssäker form med smör och lägg rabarbern i ett jämt lager. Bred sedan över smeten.
  7. Grädda din rabarberpaj i mitten av ugnen i 40-50 minuter. Den ska få en fin färg på ovansidan.

Servera din rabarberpaj gärna ljummen tillsammans med vaniljglass eller vaniljsås.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *