Enkel nudelsoppa med strimlad biff och smaker av Asien passar perfekt att ha med som lunchmat och imponera på dina arbetskamrater.

Så här gör du enkel nudelsoppa med strimlad biff och smaker av Asien

  1. Förbered genom att hacka vitlök, salladslök, chili och ingefära. Riv moroten med ett rivjärn. Strimla biffen i tunna skivor.
  2. Koka köttbuljong, soja, fisksås, stjärnanis och vitlök i 5-10 minuter.
  3. Lägg nudlarna i botten på en glasburk som du kan försluta. Lägg sedan i biffen, salladslök, chili, böngroddar och den rivna moroten.

Om du vill äta enkel nudelsoppa med strimlad biff och smaker av Asien direkt, så häller du i den varma buljongen i glasburken och låter den vila med locket på i ca. 5 minuter eller tills nudlarna är klara. Denna nudelsoppa passar även perfekt att ha med sig som lunchmat! Då tar du bort stjärnanisen och kyler ner buljongen i kylskåpet tillsammans med den redan fyllda glasburken. På lunchen värmer du på buljongen så den blir riktigt varm. Sedan häller du i buljongen i glasburken framför dina imponerade arbetskamrater. Ät direkt ur glasburken eller servera i sopptallrik.

Har du inte köttbuljong hemma så går det bra att istället koka upp vatten och tillsätta 3 msk. flytande köttfond från mataffären.

Ingredienser

kniv-gaffel-sked1 portioner

Buljongen

  • 1 st. ramen nudlar för en portion
  • 1 l. köttfond
  • 2 msk. fisksås
  • 2 msk. soja
  • 1 st. vitlöksklyfta
  • 1 st. stjärnanis
  • 1 st. röd chili
  • 1 st. morot
  • 40 g. böngroddar
  • 1 msk. hackad ingefära
  • 2 st. salladslökar
  • 80 g. biff
Skriv ut receptet