Daimglass med kondenserad mjölk – Enkelt recept som alla lyckas med.

Så här gör du daimglass med kondenserad mjölk

  1. Börja med att vispa grädden fluffig.
  2. Vänd sedan ner kondenserad mjölk och rör om tills allt blandats väl.
  3. Hacka dime bites i valfri tjocklek. Jag valde att hacka dem ganska fint och bladna med den kondenserade mjölk och gräddblandingen.
  4. Lägg glassen i en valfri form. Jag tog en gammal glassförpackning med lock som jag diskat rent.
  5. Frys din kondenserade daimglass i minst fyra timmar.

Ta fram daimglass med kondenserad mjölk ca. 20 minuter innan den ska ätas. Då hinner glassen tina något och blir sådär krämig och god. I detta recept använde jag daim bites, som du kan köpa i mataffären, men det går bra att välja klassisk daim också. Dime bites ger bara en lite annan crunchighet. Vill du välja någon annan favoritchoklad, så går det bra också. Det är bara din egna fantasi som sätter gränserna. Valfritt är att toppa med lite färska bär och här valde jag blåbär och hallon. Men det går såklart bra att skippa de färska bären också.

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4-8 portioner

Daimglass med kondenserad mjölk

  • 5 dl. vispgrädde
  • 400 g. kondenserad mjölk
  • 145 g. daim bites
Skriv ut receptet