×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Råraka med Kalix löjrom och gräddfil

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Råraka med tillbehör

  • 8 st stora fasta potatisar
  • 200 g Kalix löjrom eller annan god löjrom
  • 1 rödlök
  • Gräddfil
  • Dill
  • Citron
  • Salt
  • Svartpeppar

Råraka med Kalix löjrom, gräddfil, rödlök och dill kanske är ett uttjatat recept. Men tillsammans med en klyfta citron så blir det nästan en nyhet.

Råraka med Kalix löjrom, gräddfil, rödlök och dill.

Så här gör du

Börja med rårakan genom att skala potatisen och riv den med rivjärn. Krama ur stärkelsevätskan och salta samt peppra efter smak. Forma plättar och stek i pannan med olja och smör tills rårakorna blir gyllene i färgen.

Lägg på en stor sked med Kalix löjrom (annan löjrom går bra också) och en lika stor sked med gräddfil på rårakan. Strö över finhackad rödlök och dill. Servera med en citronklyfta. Drick gärna ett torrt vitt mousserande vin till.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste bilder och filmer från Instagram