×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Ölets dag – dagen då du ska dricka svensk öl

Ölets dag - dagen då du ska dricka svensk öl och stödja våra svenska ölproducenter.

Ölets dag – dagen då du ska dricka svensk öl och stödja våra svenska ölproducenter.

2012 införde Sveriges Bryggerier Ölets Dag och den infaller alltid den tredje onsdagen i juli. När detta inlägget skrivs, är det dessutom 10 års jubileum. Syftet med ölets dag är att sprida kunskap om öl som dryck, hur det bryggs, vilka råvaror som används och hur man matchar det med mat. Tanken är också att lyfta fram bryggarna bakom ölen. Alla kan delta på sitt vis! Många bryggerier har exempelvis öppet hus och för att visa hur tillverkningen går till. Men det anordnas även ölprovningar osv.

Själv bidrar jag genom att dricka svensk öl och härmed stödja våra svenska ölproducenter. Något annat är inte att diskutera och det uppmanar jag även dig som läsare att göra. Testa gärna en svensk öl du aldrig tidigare druckit. Vem vet, det kanske blir din nya favorit? Vilka svenska öl jag väljer att dricka på ölets dag har jag ännu inte bestämt mig för. Men det är ju tur att jag har en lista på alla svenska öl som jag recenserat. Den ska du spana in tycker jag ifall du behöver hjälp att välja.

Eftersom jag driver en ölblogg, så har jag även passat på att publicera en ölrecension på en svensk öl denna dag. Närmare bestämt en recension från Poppels Bryggeri. Den recensionen ska ni läsa tycker jag.

Jag har denna dagen beslutat mig för att försöka testa och recensera mer svenska öl. Eftersom det numera finns ett stort utbud från många svenska producenter. Så ni som läser är välkomna att komma med tips!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.